Składniki:
300
g mąki
szczypta
soli
4
łyżki wody
150
g masła
Nadzienie:
3-4
brzoskwinie
ok.
3 łyżek cukru
Dodatkowo:
mąka do posypania i masło do wysmarowania formy
Wszystkie
składniki ze sobą łączymy i zagniatamy ciasto, aż uzyskamy
jednolitą masę. Następnie zawijamy ciasto w folie i wkładamy do
lodówki na minimum 30 minut (jak wiemy im dłużej tym lepiej).
Foremki smarujemy masłem. Po wyjęciu ciasta z lodówki wykładamy
je na blat, wcześniej posypany mąką, i wałkujemy ciasto na
grubość mniej więcej 4-5 mm. Z ciasta wycinamy koła dostosowane
do wielkości foremek. Ciastem wykładamy foremki i dociskamy je
delikatnie, aby przyległo do formy. Zostawiamy niewielką ilość
ciasta do przykrycia. Foremki wyłożone ciastem wkładamy na około
15 minut do lodówki, w tym czasie możemy przygotować owoce, u mnie
są to brzoskwinie. Owoce należy pokroić w kosteczkę (choć
kształt nie gra roli), jeśli wolimy możemy obrać brzoskwinie ze
skórki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stop. C. Przed samym włożeniem
ciasta do piekarnika wykładamy go owocami, posypujemy cukrem (według
uznania lub słodkości owoców) i przykrywamy ciastem. Tak
przygotowane foremki wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 15-20
minut.
Smacznego!
Why casinos are rigged - Hertzaman - The Herald
OdpowiedzUsuńIn the UK, casino games are rigged and there is worrione.com evidence of fraud, crime 출장마사지 or disorder or an individual's https://septcasino.com/review/merit-casino/ involvement. 바카라 There are also many