Składniki:
2 litry
bulionu
10 ząbków
czosnku
1 łyżka
masła
2 cebule
2 (po 100g )
opakowania serka topionego śmietankowego
3- 4 kromki
chleba
żółty ser do
posypania
sól, pieprz
Cebule
obieramy i kroimy w drobną kostkę, smażymy ją na maśle. Międzyczasie gotujemy
bulion na mięsie. Gdy cebula się zarumieni wrzucamy drobno pokrojony czosnek
i chwile smażymy. Należy uważać żeby się nie przypalił. Gotowy bulion
przecedzamy, następnie wrzucamy do niego podsmażoną cebule i czosnek. Chwile
gotujemy po czym dodajemy serki topione oraz doprawiamy solą i pieprzem. Chleb
kroimy w kostkę i wsadzamy do opiekacza, bądź smażymy na patelni. Gdy zupa się
zgotuje, a serki całkowicie rozpuszczą, zupę miksujemy blenderem. Na końcu do
zupy możemy dorzucić jeden wyciśnięty ząbek czosnku, dzięki czemu będzie ona
bardziej wyrazista. Na koniec wrzucamy grzanki oraz ser żółty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz